Välkommen till DCC malmö

Vår skola är unik på flera sätt, och först och främst handlar det om våra engagerade lärare som verkligen vill att eleverna ska nå sina mål.

Här finns en unik blandning av högskoleförberedande och yrkesförberedande program och det skapar en givande mångfald. Välkommen till en skola där vi gör saker på riktigt!

Några ord från rektorn

Vår skola är unik på flera sätt, och först och främst handlar det om lärarna. Vi har mycket engagerade lärare som tillsammans med eleverna jobbar för att alla ska nå sina mål. Från höstterminen 2016 flyttar skolan in i nya fräscha lokaler på Fredriksbergsgatan 16 i centrala Malmö. Lokalerna kommer passa perfekt för vårt mål – att erbjuda Sveriges vassaste utbildning för gymnasieelever på Handel Administration och Hotell Turism-programmen.

”Lärande i verkligheten” är skolans ledord. Det innebär att delar av undervisningen sker genom arbetsplatsförlagt lärande – apl. Eleverna får också göra studiebesök och träffa föreläsare. Vår stora styrka är att alla lärare i de yrkesförbere­dande programmen kommer från arbetslivet. Det gör att undervisningen blir ”på riktigt” och inte bara något som står i en bok.

Några elever kommer till oss med stora fram­tidsdrömmar och vet exakt vad de vill jobba med. Andra är mer osäkra. Då finns skolans mentorer som har regelbundna samtal med eleverna, lyssnar och hjälper dem att skapa förutsättningar för att lyckas – vare sig dröm­men är att arbeta direkt efter skolan eller läsa vidare på högskola.

Jag och lärarna på skolan hälsar dig varmt välkommen till oss på DCC!

Andreas Berntsen
Rektor DCC Malmö

Nyheter & Events

Platser till höstens program på DCC Malmö

Vi har fortfarande ett fåtal platser kvar till programmen Hotell och Turism samt Handel och Administration till höstterminen 2016 på DCC i Malmö. För frågor, vänligen ta kontakt med skolans studie- och yrkesvägledare Karin Schau, tel 010-1421121.

Ny adress DCC Malmö

Vi är glada att kunna meddela att skolans nya adress från hösten 2016 kommer vara Fredriksbergsgatan 16 i centrala Malmö. Våra nya skollokaler kommer ligga mitt i stan med direkt anslutning till bra kommunikationer. Lokalerna är specifikt valda och anpassade efter skolans program.  Stora skyltfönster mot gatan kommer bl a kunna användas i direkt anslutning till […]

Skugga en elev på DCC Malmö

Undersök alla dina alternativ inför gymnasievalet! Skugga en elev eller besök oss på DCC Gymnasium i Malmö. Kontakta din syv eller mejla karin.schau@hermods.se.

Vinnare årets marknadsföringsgrupp

Den 18 mars kronades vinnaren ”årets marknadsföringsgrupp” som utsågs av alla som röstade på TUR-mässan förra veckan. Det vinnande laget: Emily, Natalie och Mustafa Ht14a, ni tog hem hotellfrukostpriset, NAJS! Diplom delades ut till de lyckliga vinnarna! Vi säger GRATTIS till er alla och strongt jobbat!

Malmö

Design & Construction College i Malmö