Välkommen till DCC Malmö

DCC Gymnasium är en trygg skola i centrala Malmö som erbjuder yrkesinriktade program i fräscha lokaler med plats för studiero.

Våra program ger dig en blandning teori och praktik där du kan välja mellan att börja jobba direkt efter gymnasiet eller studera vidare. Välkommen till en skola där vi gör saker på riktigt!

Några ord från rektorn

DCC gymnasium är en trygg skola med plats för studiero. Vi har mycket engagerade lärare som tillsammans med eleverna jobbar för att alla ska nå sina mål. Skolan ligger i nyrenoverade lokaler på Fredriksbergsgatan 16 i centrala Malmö. Lokalerna passar perfekt för vårt mål – att erbjuda Sveriges vassaste utbildning för gymnasieelever på Handel Administration och Hotell Turism-programmen.

”Lärande i verkligheten” är skolans ledord. Det innebär att delar av undervisningen sker genom arbetsplatsförlagt lärande – APL. Via våra samarbetspartners kan vi erbjuda våra elever praktikplatser både i Sverige och utomlands, exempelvis i Köpenhamn och på Gran Canaria. Eleverna får också göra studiebesök och träffa föreläsare. Vår stora styrka är att alla lärare i de yrkesförbere­dande programmen kommer från arbetslivet. Det gör att undervisningen blir ”på riktigt” och inte bara något som står i en bok.

Några elever kommer till oss med stora fram­tidsdrömmar och vet exakt vad de vill jobba med. Andra är mer osäkra. Då finns skolans mentorer som har regelbundna samtal med eleverna, lyssnar och hjälper dem att skapa förutsättningar för att lyckas – vare sig dröm­men är att arbeta direkt efter skolan eller läsa vidare på högskola.

Jag och lärarna på skolan hälsar dig varmt välkommen till oss på DCC!

Andreas Berntsen
Rektor DCC Malmö

Nyheter & Events

Hola Gran Canaria!

Märta Gustavsson i HT 14 åker till San Augustin, Gran Canaria för att göra APL i tre månader. Märta går inriktningen Event och ska ingå i hotellets Animation-team. Då ingår allt från att vara med i underhållningsgruppen till att ha barnpassning. Perfekta uppgifter för en blivande Eventare! Lycka till Märta!

Vi har fått jobb!

Johannes, Elina, Nicole och Linus har fått jobb på sina APL-platser. Ni är så duktiga!

Ännu en duktig elev har fått extrajobb!

Johannes som går Handelsprogrammet har haft APL hos ICA Kvantum. Den skötte han så bra att han har blivit erbjuden extrajobb! Det är bra gjort när man går i årskurs 2. Grattis Johannes!

Vill du byta skola?

Tack vare våra nya lokaler så har vi möjlighet att ta emot fler elever på våra program Handel Administration och Hotell Turism. Om du läser dessa program idag och önskar byta skola kan vi kanske hjälpa dig. Kontakta vår rektor Andreas Berntsen på andreas.berntsen@hermods.se, eller skolans syv Karin Schau på karin.schau@hermods.se för mer information och […]

Skugga en elev på DCC Malmö

Undersök alla dina alternativ inför gymnasievalet! Skugga en elev eller besök oss på DCC Gymnasium i Malmö. Kontakta din syv eller mejla karin.schau@hermods.se.

Malmö

Design & Construction College i Malmö