DCC Stockholm

Vårt mål är att ge dig kunskap, förutsättningar och erfarenheter som hjälper dig att komma vidare på din resa mot dina mål och att ge dig möjlighet att nå fram till dina drömmar!

Några ord från rektorn

Det bästa med mitt jobb som rektor är att få vara en del av unga människors kliv in i vuxen­världen, att se ungdomarna växa till i kunskap och mognad.

På DCC Stockholm har vi duktiga och hängivna pedagoger som gör denna tillväxt möjlig. Undervisning är gedigen och välplanerad, i en lugn och trygg miljö utan mobbning, klotter och vandalisering. Vi har en stor öppenhet på skolan, till exempel står dörrarna till lärarnas arbetsrum nästan alltid öppna och från korrido­rerna kan man se in i klassrummen. Det inbjuder till kommunikation och elever brukar säga att atmosfären hos oss är väldigt tillåtande.

Vår skola samarbetar med arbetslivet, speciellt i våra yrkesprogram där apl (arbetsplatsförlagt lärande) ingår. Dessutom är det många yrkes­verksamma personer som kommer till oss. Våra teknikstudenter får till exempel träffa arkitekter, esteterna får kontakter på Beckmans osv.

I kursen Entreprenörskap arbetar vi med Ungföretagsamhet, där eleverna får starta ett före­tag och sedan vara med hela vägen – från affär­sidé till design, marknadsföring och försäljning. Entreprenörskap är också en populär tillvalskurs i våra övriga program.

Vårt mål är att ge dig kunskap, förutsättningar och erfarenheter som hjälper dig att komma vidare på din resa mot dina mål och att ge dig möjlighet att nå fram till dina drömmar.

Varmt välkommen till oss på DCC!

Maria Hallner
Rektor på DCC Stockholm

Nyheter & Events

Platser kvar till höstterminen

Vi har fortfarande ett fåtal platser kvar till programmen Hotell- och Turism samt Handel- och Administration till höstterminen 2016. För frågor, vänligen ta kontakt med skolans koordinator Cathy Lanner Öhman, tel 0704139556.

Skugga en elev på DCC Stockholm

Undersök alla dina alternativ inför gymnasievalet! Skugga en elev eller besök oss på DCC Gymnasium i Stockholm. Kontakta din syv eller mejla cathy.lannerohman@hermods.se. Du hittar oss på Kungsholmen, ett stenkast från Stadshagens T-bana.

Design & Construction College i Stockholm
Strandbergsgatan 16 B