DCC Stockholm

Vårt mål är att ge dig kunskap, förutsättningar och erfarenheter som hjälper dig att komma vidare på din resa mot dina mål och att ge dig möjlighet att nå fram till dina drömmar!

Några ord från rektorn

DCC Stockholm är en modern skola som ligger i nyrenoverade och trivsamma lokaler i Stadshagen på Kungsholmen.

Hos oss hittar du engagerade och branschkunniga lärare som brinner för sina ämnen. Undervisning är välplanerad, i en lugn och trygg miljö utan mobbning, klotter och vandalisering. På skolan står dörrarna till lärarnas arbetsrum nästan alltid öppna, och från korridorerna kan man se in i klassrummen. Det inbjuder till kommunikation och elever brukar säga att atmosfären hos oss är väldigt tillåtande.

Skolan samarbetar med näringslivet, speciellt i våra yrkesprogram där APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår. APL pågår under 15 veckor under årskurs två och tre. I årskurs tre har du genom EU-projektet Erasmus+ bl a möjlighet att göra din praktik i Spanien eller England där skolan har goda kontakter.

I kursen Entreprenörskap arbetar vi med Ung Företagsamhet (UF), där eleverna får starta ett företag och sedan vara med hela vägen – från affärsidé till design, marknadsföring och försäljning. Entreprenörskap är också en populär tillvalskurs i våra övriga program.

Vi är mycket stolta över våra utmärkta IT-verktyg som är tillgängliga för alla skolans elever och lärare. Mer information hittar du på skolans IKT-portal.

Vårt mål är att ge dig kunskap, förutsättningar och erfarenheter som hjälper dig att komma vidare på din resa mot dina mål och ge dig möjlighet att nå dina drömmar.

Varmt välkommen till oss på DCC!

Maria Hallner
Rektor på DCC Stockholm

Nyheter & Events

Skolans IT-verktyg

Här kan du se vilka utmärkta IT-verktyg som eleverna på DCC Stockholm har tillgång till. Du når vår IKT-portal här!

Julmarknad på DCC Stockholm 7 december

Den 7 december arrangerar skolans UF-företag en julmarknad i samband med öppet hus på DCC Stockholm. Varmt välkommen att besöka oss, titta på våra fina alster, kanske köpa en julklapp och prata med våra elever på skolan.

Tack ni som besökte oss på gymnasiemässan!

Tack till alla er som besökte vår monter på Gymnasiemässan i oktober. Nu laddar vi för öppet hus på skolan. Välkommen lördag den 12 november kl 13-15!

Skugga en elev på DCC Stockholm

Undersök alla dina alternativ inför gymnasievalet! Skugga en elev eller besök oss på DCC Gymnasium i Stockholm. Kontakta Cathy på skolan via e-post cathy.lannerohman@hermods.se.

Design & Construction College i Stockholm
Strandbergsgatan 16 B